Vinnarna av Byggopus 20:16 korade
Emma Tell, Oskar Jansson, Henrik Mayor, Mathilda Larsson, Andréas Larsson och Johan Nilsson
Foto: Cecilia Uddenfeldt-Wort
Bostäder & Infrastruktur 2017-03-10

Vinnarna av Byggopus 20:16 korade

Den 9 mars samlades de studenter som blivit nominerade till uppsatstävlingen Byggopus 20:16. Högskolor och universitet hade nominerat 21 examenarbeten från hela landet tävlingen. ByggOpus är ett pris som delas ut till de bästa examensarbetena, 15 och över 15 poäng, bland landets högskole- och universitetselever på de bygginriktade programmen. Dessutom utdelades ett hederspris och ett pris för bästa presentation. 

Årets bästa examensarbete presenterades i Stockholm. Där alla examensarbetena presenterades.

De nominerade examensarbetena tog upp ämnen om allt från arbetsmiljö, bygg- och sprängteknik till miljöanpassning.

Johan Nilsson från SLU Alnarp vann pris för de examensarbete som var över 15 högskolepoäng. Han hade undersökt hur biofilter eller regnbädd kunde användas för att skapa klimatanpassade städer och skapa en trivsam stadsmiljö.

-  Jag blev förvånad och såklart jätteglad eftersom mitt arbete ligger utanför de traditionella ämnena inom byggindustrin. För mig var det ett arbete där jag kunde kombinera mitt miljöintresse och intresse för stadsbilder.

Priset till examensarbete på 15 högskolepoäng gick till Andreas Larsson från Högskolan i Borås för deras uppsats om utmaningarna kring språkbegränsningar på arbetsplatser och behovet av att hitta bättre kommunikationskanaler som kan sträcka sig över språkgränser.

Årets hederspris gick till Matilda Larsson och Henrik Mayor från Chalmers för deras framtidsblick och undersökning om utmaningar i att bygga i trä. Bland annat om sandwich- konstruktioner. "En ädelsteknisk ingenjörsprestation", löd motiveringen.

Vinnarna av Byggopus 20:16 kommer också att uppmärksammas på Årets Bygge, som i år hålls den 27 mars.

skriv ut
epost
Share
skriv ut

Filtrera regionvis

Norra norrland Södra norrland Mellan Öst /vast Syd

TWITTER