Sveriges Byggindustrier välkomnar ny bostadsminister
Peter Eriksson, bostadsminister
Foto: Fredrik Hjerling
Bostäder & Infrastruktur 2016-05-25

Sveriges Byggindustrier välkomnar ny bostadsminister

Stefan Löfvén har presenterat sin nya regering. Sveriges Byggindustrier välkomnar Peter Eriksson till rollen som bostadsminister.

– Peter Eriksson har erfarenhet av politik på alla nivåer, från kommun till EU-parlament. Med tanke på bostadsmarknadens situation borde det vara en fördel. Vi hoppas på ett bra samarbete, säger Björn Wellhagen, näringspolitisk chef Sveriges Byggindustrier.

– Bostadspolitikens utmaningar handlar framför allt om att öka rörligheten, att underlätta för kapitalsvaga hushåll att ta sig in på bostadsmarknaden och att skapa förutsättningar för att öka byggandet. Små åtgärder kommer inte att lösa hela knuten. Därför hoppas vi nu att Peter Eriksson kommer att få mandat att ta ett helhetsgrepp över bostadspolitiken, säger Björn Wellhagen, näringspolitisk chef Sveriges Byggindustrier.

– Från byggbranschens sida är det bra att bostadsministern nu är på plats så att de blocköverskridande samtalen kring bostadsbyggande kan börja leverera. Vi bidrar gärna fortsatt med våra erfarenheter. Det är bara att ringa, säger Björn Wellhagen.

skriv ut
epost
Share
skriv ut

KONTAKT

Björn Wellhagen, näringspolitisk chef