MENY Övriga sidor

 
Sverige 2025. Så rustar vi för 11 miljoner invånare

Sverige 2025. Så rustar vi för 11 miljoner invånare

FAKTA

Datum: 15 februari 2018 08:00 till 09:00

Plats: ,

Sista anmälningsdatum: 14 februari 2018

Sverige har den högsta befolkningstillväxten i förhållande till folkmängd sedan industrialiseringen på 1860-talet. Samtidigt växer långtidsarbetslösheten och utvecklingen i BNP per capita är svag. För att bygga ett samhälle för fler än 10 miljoner invånare behöver kompetensförsörjningen säkras. Infrastruktursatsningar måste bli en motor för bostadsbyggande och trösklarna till den första bostaden sänkas. 

Frukost serveras från kl 07.30.

INNEHÅLL ELLER PROGRAM

Välkommen till ännu ett seminarium i serien Forum för bostäder och infrastruktur. Vid detta tillfälle gästas vi av Jonas Börjesson, regionalekonom WSP, som sammanfattar rapporten Utblick – Sverige år 2025 och i framtiden. Frågor som kommer att diskuteras är bland annat den förändrade hushållsstrukturen och Sveriges växande infraskuld.

Medverkande:

  • Catharina Elmsäter-Svärd, vd Sveriges Byggindustrier
  • Jonas Börjesson, regionalekonom WSP
  • Jonas Frycklund, biträdande chefekonom Svensk Näringsliv  
  • Carin Wallenthin, näringspolitisk ombudsman LO
  • Mats Wilhelmsson, professor i tillämpad finansiell ekonomi, KTH
  • Svante Hagman, styrelseordförande Sveriges Byggindustrier

Moderator: Lars Kriss, Sveriges Byggindustrier

Seminariet kommer också att webbsändas, se https://www.sverigesbyggindustrier.se/direkt

Varmt välkommen!

Vi sparar dina uppgifter för att kunna bjuda till våra framtida evenemang. Om du inte vill att vi sparar dina kontaktuppgifter hör av dig till info@sverigesbyggindustrier.se


Anmälningsformulär

* = Obligatorisk uppgift

Evenemaget har redan varit.

När du anmäler dig själv eller någon annan medför det att vi kommer att behandla personuppgifter för den som är anmäld. Genom att ange kostrestriktioner i formuläret ger du ditt samtycke till att vi också behandlar dessa uppgifter.

Uppgifter om eventuella kostrestriktioner raderas en kort tid efter det aktuella evenemanget. Fotografering kan förekomma i syfte att dokumentera och rapportera om evenemanget i våra olika kanaler, exempelvis på hemsidan och i sociala medier. Om du inte vill vara med på bild, var god meddela oss på plats.

Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter den registrerade har: https://www.sverigesbyggindustrier.se/gdpr

skriv ut
epost
skriv ut