MENY Övriga sidor

 
Stand down vid Marieholmsförbindelsen, Göteborg

Stand down för ökad säkerhet

FAKTA

Datum: 06 oktober 2017 13:00 till 13:15

Plats: Trafikverkets Stora projekt, Hela landet

Även i år arrangerar Trafikverket i samarbete med anläggningsbranschen ett stopp i arbetet, en så kallad Stand down, för att uppmärksamma säkerhets- och arbetsmiljöfrågor. Mellan kl  13.00 och 13.15 fredag den 6 oktober avstannar allt arbete på de berörda arbetsplatserna.

INNEHÅLL ELLER PROGRAM

Syftet med Stand down är att skicka en stark signal om allvaret i arbetsmiljöfrågan och en påminnelse om att alltid sätta säkerheten främst. I manifestationen ingår en tyst minut för att hedra kollegor som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor.

Stand down anordnas nu för femte året i följd. Arbetsplatser inom Trafikverkets Stora projekt, flera projekt inom varje distrikt på Trafikverkets verksamhetsområden Investering och Underhåll, Trafikverkets regionkontor, trafikcentraler med flera, kommer att delta. 

Generaldirektör Lena Erixon deltar på projekt Förbifartens Stand down i Stockholm tillsammans med verkställande direktörerna på Sveriges Byggindustrier, Sveriges Teknik- och Designföretag och Håll nollan - Samverkan för noll olyckor i byggbranschen.

Information på Trafikverkets hemsida


skriv ut
epost
skriv ut
 

Vilket är det viktigaste budskapet på årets Stand down och varför är det viktigt?

- Temat i år handlar om att förbättra inrapportering av olyckor, avvikelser och tillbud. Att få rapporteringen att bli bättre och snabbare är väsentligt för vårt säkerhetsarbete. Särskilt då det gäller att kunna göra förbättringar och förebygga att liknande olyckor händer, säger Anders Landén, säkerhetschef på Trafikverket.

Läs hela intervjun här


Pressinbjudan från Trafikverket