Povels tankesmedja

Povels tankesmedja

Povels tankesmedja ska förutom att stärka Povel även användas för att bidra med kloka tankar och idéer i andra utvecklingsprojekt inom byggindustrin. 

Smedjan träffas fysiskt minst två gånger per år. Har du frågor som du tycker att Tankesmedjan skall ta upp, tveka inte att höra av dig till Peter Schyum.

Deltagarpresentation Povels Tankesmedja

Deltagarna i Povel Tankesmedja är:

Pär Börjesson, Etikhus AB
Startade Etikhus 1997 tillsammans med min bror och pappa. Har jobbat med alla leden gällande bostadsproduktion; yrkesarbetare, kalkylering, inköp, försäljning, produktion, ekonomi, vd. Jobbar i dag som vd på företaget men har även ett antal byggprojekt per år som han är projektledare för. Har även ansvaret för KMA arbetet i företaget.

Maria Vogler, Sven Johansson Bygg AB
Maria kommer från bilindustrin. Där arbetade Maria i nästan 28 år, började i växeln och fick möjligheten att växa inom bolaget, de sista 15 åren var hon administrativ chef med ansvar för inköp, logistik, IT, personal och ekonomi. Förutom skolningen att jobba i och med ett ledningssystem fick Maria från bilsidan även med sig ett Lean-tänk,

Marias arbetsuppgifter idag är 50 % KMA-ansvarig för hela bolaget och 50 % planering/administration för väggblocksfabriken.

Petra Waltersson, JSB AB
Petra är Kvalitets och miljöchef samt inköpssamordnare på John Svensson byggnadsfirma AB. Hon har arbetat i byggbranschen i 16 år och innan JSB på underleverantörssidan på ett elföretag. Petra ansvarar bl.a. för företags ledningssystem som är trippel certifierat gentemot kraven i SS EN ISO 9001 för kvalitet, SS-EN ISO 14001 för miljö samt OHSAS 18001 för arbetsmiljö. Petra är även Ledamot i JSB:s ledningsgrupp.

Jonas Edstrand, Knut Edstrand Byggnads AB
Efter en 4-årig teknisk utbildning i Hässleholm jobbade Jonas som utsättare och arbetsledare. Började sedan som arbetsledare i familjeföretaget som Jonas farfar startade 1961.

1999 bildade Jonas och en kollega och farbror ett nytt bolag och tog över namnet Knut Edstrand Byggnads AB. Har sitt verksamhetsområde på Österlen med omnejd, d.v.s. kommunerna Tomelilla, Ystad, Simrishamn och Sjöbo. Företaget ligger i Smedstorp som är mittpunkten på Österlen.

Mikael Rappe, E-Quality Scandinavia AB
Mikael har arbetat som konsult sedan mitten 80-talet, började arbeta med ledningssystem på tidigt 90-tal. Blev medlem av SIS 1994 och påbörjade deltagande i internationell standardisering inom ISO/TC 176/SC 2 1997. Arbetade under andra halvan av 90-talet med utbildningar runt PBL och kvalitetsansvarig, dels i BI regi, dels för Skanska, NCC m.fl. Har sedan denna tid alltid arbetat med ledningssystem i olika tappningar och haft en fot i bygg- och anläggningsbranschen även om han gjort utsvävningar inom civilförsvar, sjukvård, ICT och mekanisk industri.

Richard Bergermo, Husbyggen i Väster AB
Utbildningen bestod av 4-årigt tekniskt gymnasium och 2-årig ingenjörsutbildning.

Efter det arbetade Richard som arbetsledare på HSB Bygg AB och PEAB innan han var med och startade Husbyggen 1998. Richard är nu Projektledare och vice vd på Husbyggen Väster AB som är ett byggföretag i Göteborg.

Susanne Nordström, Asplunds Bygg
Efter avslutade studier på Chalmers började Susanne på Peab. Först som entreprenadingenjör i bostadsprojekt, sedan en kortare period på kalkyl och därefter som projektledare i egen-utvecklade bostadsprojekt (från detaljplan till färdig produkt). Sedan 2014 arbetar Susanne på Asplunds Bygg som KMA-ansvarig. Första året var fokus på driva arbetet med företagets verksamhetssystem och implementera de förändringar som var nödvändiga för att nå en certifiering enligt ISO 9001 och 14001. Efter att certifikaten erhölls arbetar hon parallellt med KMA även med projektutveckling och arbete inom entreprenadverksamheten i företaget.

Lennart Johansson, Leguit AB
Självlärd IT guru som startade sin Byggbana 1969. Har sysslat med allt inom byggprocessen, hållit nollan på måttbandet, varit utsättare, arbetsledare, platschef, kalkylator och inköpare. Blev i början av 1980-talet även IT-ansvarig och har varit detta sedan dess. Har som IT chef hjälpt flera Povelföretag med deras IT anpassning och sedan 2013 i eget bolag. Har även hand om utbildning inom Povel både i företagsgrupper och internt hos företag och är mannen bakom ePovel.

Lars Björkeström, Sveriges Byggindustrier
Mångårig erfarenhet från verksamhetsledningsfrågor i och utanför byggbranschen. Tidigare varit arbetsmiljörådgivare men har nu tillträtt rollen som projektledare i Povel.

Peter Schyum, Sveriges Byggindustrier
Peter har efter byggprogrammet arbetat i produktionen på flertalet olika positioner i ett antal olika byggföretag och har sedan 1997 arbetat med frågor som rör kvalitet, miljö, arbetsmiljö och utbildning. Senast som Kvalitets- och miljöchef för ett större lokalt byggföretag som ISO certifierades som det första miljö- och kvalitetscertifierade byggföretaget i Sverige i januari år 2000. Sedan 2002 arbetar Peter på Sveriges Byggindustrier där han som Affärsområdeschef för området Verksamhetsledning har tagit fram och är huvudansvarig för Povel.

 

skriv ut

povel_logo_100.jpg


verksamhetsledning.jpg

Povel verksamhetsledning

introduktion.jpg

Introduktion

kund-_och_intressentinformation.JPG

Kund- och intressentinformation


KONTAKT

Peter Schyum, Affärsområdeschef Verksamhetsledning

Lars Björkeström, Projektledare Entreprenörsskolan/Povel 

Filtrera Regionvis
Norra norrland Södra norrland Mellan Öst /vast Syd

TWITTER