attraktiv_east.png

Yrkesintroduktionsanställning

FAKTA

Datum: 26 januari 2018 08:00 till 10:30

Plats: Wennerbergsgatan 10, Kungsholmen , Stockholm

Sista anmälningsdatum: 22 januari 2018

Så här gör man! 

INNEHÅLL ELLER PROGRAM

ESF-projektet Sverige Bygger Nytt är ett samverkansprojekt som drivs  av Arbetsförmedlingen. Avsikten är att öka möjligheterna till arbete inom byggsektorn för nyanlända, unga vuxna, långtidsarbetslösa och personer med funktionsvariation som medför nedsatt arbetsförmåga. 

Projektet använder bland annat metoden "Verktygslådan" som är en fördjupad vägledning för deltagarna som därigenom får en inblick i byggsektorn. Praktiska moment blandas med virtuell simulering av olika  byggyrken. Målet är att deltagarna ska kunna göra ett medvetet val vidare inom bygg, både utbildning, praktik och anställning. En möjlighet att komma in i arbete kan vara genom en yrkesintroduktionsanställning enligt det nya byggavtalet & väg- och banavtalet som kom våren 2017. 

Vi bjuder nu in byggföretagen till en informationsträff om projektet.

Claudia Enciso från Arbetsförmedlingen kommer att tillsammans med Siri Hallberg Söderström, koordinator på Sveriges Byggindustrier och Maskinentreprenörerna, hålla i dagens infoträff. 

Träffen är endast för medlemmar och antalet platser är begränsat. Träffen är kostnadsfri, men uteblivet deltagande utan återbud debiteras med 500 kr plus moms.

Varmt välkommen!
Arbetsförmedlingen och Sveriges Byggindustrier (BI)

 
ESF.PNGmloggo.jpg


Bli mentor åt en KTH-student

Under våren har du chans att delta i Pepp Mentorskapsprogram och bli mentor till en KTH student! Pepp är en ideell organisation som vill ge utrymme åt kvinnliga förebilder inom teknik- och ingenjörsvärlden.

Studenterna studerar olika program på KTH och kommer att paras ihop med en mentor via intressen. KTH studenterna är i sin tur mentorer till gymnasietjejer och konceptet är därmed ett mentorskap i tre led där utbyte mellan näringslivet och studenter samt personlig utveckling står i fokus.

Är du intresserad? Läs mer här.


Nu har du chans att ta ansvar!

Under en samverkanskonferens den 14 februari diskuterar vi konkreta förslag på hur vi kan åstadkomma förändringar hela vägen från yrkesutbildning och rekrytering till arbetsplatskultur och ledarskap. Förutom intressanta tematalare och workshops kommer det parallellt pågå en rekryteringsträff där du som arbetsgivare har möjlighet att träffa sökanden med relevant erfarenhet från byggsektorn som söker lärlingsplats och/eller anställning.

Bjuder in gör ESF-projekten, En Byggbransch för alla, Sverige Bygger Nytt, Sverige bygger ut, ERUF-projektet, Grön BoStad Stockholm.

Se program och anmäl dig här: http://simplesignup.se/event/108569


Anmälningsformulär

* = Obligatorisk uppgift

Evenemaget har redan varit.

När du anmäler dig själv eller någon annan medför det att vi kommer att behandla personuppgifter för den som är anmäld. Genom att ange kostrestriktioner i formuläret ger du ditt samtycke till att vi också behandlar dessa uppgifter.

Uppgifter om eventuella kostrestriktioner raderas en kort tid efter det aktuella evenemanget. Fotografering kan förekomma i syfte att dokumentera och rapportera om evenemanget i våra olika kanaler, exempelvis på hemsidan och i sociala medier. Om du inte vill vara med på bild, var god meddela oss på plats.

Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter den registrerade har: https://www.sverigesbyggindustrier.se/gdpr

skriv ut
epost
skriv ut