mangfald_BI_ost.png

Mångfald – hur jävla svårt kan det vara egentligen?

FAKTA

Datum: 03 juni 2016 08:00 till 10:00

Plats: Wennerbergsgatan 10, Kungsholmen, Stockholm

Sista anmälningsdatum: 01 juni 2016

Det pratas om vikten av mångfald, men kan vi se affärsnytta med att rekrytera för mångfald och hur kan vi göra det utan att stanna vid en massa snack. Ja, hur svårt kan det vara egentligen? Välkomna på en träff där vi fokuserar på rekrytering och mångfald ur ett etniskt perspektiv och där du får testa dina egna värderingar och fördomar i mångfaldsspelet.

INNEHÅLL ELLER PROGRAM

Program

8.00–8.45 Mångfald – finns det någon (affärs)nytta egentligen?

Företaget Dipart Entreprenad AB tog fram ett faktiskt mål för sitt mångfaldsarbete: första året ska vi anställa minst två personer med annan etnisk bakgrund än svensk, och sedan ökar vi. Hör Mats Hoffmann, personalchef på Dipart, berätta om hur de i sin organisation arbetat strategiskt med värdegrundsarbete och rekrytering.

Några av de frågor som Mats kommer att belysa är:

  • Vilken affärsnytta har det gett med ett aktivt mångfaldsarbete?
  • Hur upplever de egna medarbetarna trivseln på företaget?
  • Hur tacklas utmaningarna när det gäller språk och kultur?
  • På vilket sätt har ledarskapet behövts utvecklas?
  • Hur sker arbetet för vägen mot yrkesbevis för de som inte har det vid rekryteringen?

8.45–9.00 Fika

9.00–9.45 Mångfaldsspelet – hur ser mina värderingar och fördomar ut egentligen?

Du får testa mångfaldsspelet, som är ett roligt sätt att driva jämställdhets- och mångfaldsarbete på jobbet. Med ett antal påståenden får mindre grupper diskutera, ta ställning och rösta fram bra lösningar på vardagliga dilemman som kan uppstå på arbetsplatsen. Påståendena kan handla om hur vi hälsar på varandra, vilka klädesplagg vi accepterar på jobbet …. Syftet är att du som deltagare får möjlighet att föra en dialog, testa dina tankar och lära av andra.

Infoträffen är endast för medlemmar och antalet platser är begränsat. Anmälan är gratis, men uteblivet deltagande kan komma att debiteras med 300 kr plus moms.

Varmt välkommen!
Sveriges Byggindustrier (BI) Öst


Anmälningsformulär

* = Obligatorisk uppgift

Evenemaget har redan varit.

När du anmäler dig själv eller någon annan medför det att vi kommer att behandla personuppgifter för den som är anmäld. Genom att ange kostrestriktioner i formuläret ger du ditt samtycke till att vi också behandlar dessa uppgifter.

Uppgifter om eventuella kostrestriktioner raderas en kort tid efter det aktuella evenemanget. Fotografering kan förekomma i syfte att dokumentera och rapportera om evenemanget i våra olika kanaler, exempelvis på hemsidan och i sociala medier. Om du inte vill vara med på bild, var god meddela oss på plats.

Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter den registrerade har: https://www.sverigesbyggindustrier.se/gdpr

skriv ut
epost
skriv ut