attraktiv_east.png

BI Östs HR-Nätverk

FAKTA

Datum: 25 augusti 2017 07:30 till 12:00

Plats: OBS! NY lokal! Guldspaden, Rålambsvägen 15, Kungsholmen, Stockholm

Sista anmälningsdatum: 23 augusti 2017

Välkommen till BI Östs HR-nätverk

INNEHÅLL ELLER PROGRAM

PROGRAM

7.30-8.00 Samling och frukost

8.00-9.30 ”Tror jag måste säga upp mig, har inte fått feedback på 2,5 vecka”
Hur blir man en attraktiv arbetsgivare för unga i framtiden? Vad driver ungas val och beslut? Vilka drivkrafter, preferenser och förväntningar har unga människor på sig själva, sin utbildning och sin kommande arbetsgivare? Varför väljer allt färre att plugga yrkesförberedande program på gymnasiet?

Lovisa Sterner är vice VD på analysföretaget Ungdomsbarometern. Hon har tidigare erfarenheter från Sveriges största ungdomscommunity Lunarstorm samt rekryteringsföretaget Nova där hon bland annat var organisationskonsult och VD. Lovisa är van att hjälpa såväl privata aktörer och branschorganisationer som kommuner och landsting med generations- och försörjningsfrågor.

9.45-10.45 Rekrytera utan att diskriminera
Martin Hjorth, arbetsrättsjurist på BI Öst, som tidigare har arbetat på Diskrimineringsombudsmannen tar oss igenom vad ni som arbetsgivare bör tänka på inför rekryteringar, allt från annonsering till urval av kandidater. Då ämnet för dagen har fokus på unga så blir just åldersdiskriminering något vi kommer titta lite extra på.

11.00-12.00 Hur ska vi ta hand om minderåriga på bygg- och anläggningsplatser
Ann-Charlotte Rand, arbetsmiljörådgivare, och Erika Hann, ansvarig kompetensförsörjning region Öst, presenterar riktlinjer som tagits fram under våren. Riktlinjerna bygger på arbetsmiljölagstiftningen och Skolverkets regler som grund. Syftet är att ge stöd till entreprenörer och skolor att säkerställa rätt hantering av minderåriga och oerfarna elever samt arbetstagare.

Nätverksträffen är endast för medlemmar och antalet platser är begränsat. Träffen är kostnadsfri, men uteblivet deltagande utan återbud debiteras med 500 kr plus moms. 

Varmt välkommen!
Sveriges Byggindustrier (BI) Öst


Anmälningsformulär

* = Obligatorisk uppgift

När du anmäler dig själv eller någon annan innebär det att vi kommer att behandla personuppgifter för den som är anmäld. Detta för att vi ska kunna genomföra aktuellt evenemang och bland annat ge den anmälde information. Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter den registrerade har: https://www.sverigesbyggindustrier.se/gdpr

Genom att ange kostrestriktioner i formuläret ger du ditt samtycke till att vi behandlar uppgifterna om specialkost. Dessa uppgifter raderas en kort tid efter det aktuella evenemanget.

Evenemaget har redan varit.

skriv ut
epost
skriv ut