attraktiv_east.png
Då vi den 12 januari bjudit in Nyckeltalsinstitutet välkomnar vi er till en extra insatt HR-träff

BI Östs HR-Nätverk

FAKTA

Datum: 12 januari 2018 07:30 till 10:00

Plats: Wennerbergsgatan 10, Kungsholmen , Stockholm

Sista anmälningsdatum: 08 januari 2018

Den 12 januari har vi bjudit in Nyckeltalsinstitutet och välkomnar er därmed till en extra insatt HR-Nätverksträff

INNEHÅLL ELLER PROGRAM

Jobbar du med HR frågor och önskar uppdatera dig med aktuella ämnen och frågor, varmt välkommen till vårt HR-nätverk där du får möjlighet att träffa andra som arbetar inom samma område. 

PROGRAM

7.30 - 8.00 Samling och frukost

8.00 - Inledning med Jenny Roos, Sveriges Byggindustrier (BI) Öst, syfte och mål med dagens träff.

8.05 - Energi i arbete och personalekonomisk argumentation
Det blir mer och mer vanligt att HR behöver kunna argumentera för sina strategier och aktiviteter ur ett ekonomiskt perspektiv, precis som säljavdelningen arbetar med försäljningsargument kring företagets produkter och tjänster. Men det är lättare sagt än gjort.

Ont om tid, svårt att sätta prislappar, trist med siffror är några av trösklarna att komma över, för att få till de ekonomiska argumenten. Det är då experter från Nyckeltalsinstitutet behövs! Tina Ekström, VD, Nyckeltalsinstitutet föreläser om värdet av motiverande medarbetare och vikten att kunna mäta för att kunna se vart man är och vart man är på väg. 

9.00 - Om du inte vet vart du ska, så spelar det ingen roll vilken väg du tar! Då kan slumpen få avgöra varje beslut.

När det finns mål och strategier satta för verksamheten, då behövs kartor som visar var vi är och om vi är på väg åt rätt håll. Det är här HR nyckeltalen har sin betydelse. 

Henrik Almgren, försäljningsansvarig på Nyckeltalsinstitutet, guidar oss igenom de två tjänster som vi ser kan stötta er medlemmar i två av branschens främsta utmaningar och där vi därför valt att lägga fokus:

  • Attraktiv Arbetsgivarindex AVI speglar arbetsvillkoren ur ett medarbetarperspektiv och visar hur attraktiv arbetsgivareversamheten är i benchmark med andra företag i branschen.
  • Hälsoindex kartlägger hälsan/arbetsmiljön i bolaget i jämförelse med branschen och skapar en förståelse både av ert nuläge samt vad som egentligen är rimligt utifrån just verksamhetens förutsättningar.  

Målet med träffen är att vi tillsammans med er företag vill skapa en branschjämförelse och på det sättet få tillgång till ett strategiskt verktyg för ökad kunskap inom personal och kompetensförsörjningsområde. Ju mer vi vet desto bättre beslut kan vi fatta. Henrik presenterar vad som ingår i samarbetet, värdet av att vara med, pris och tidsplan.

9.30 - Mona Backlund, arbetsmiljöchef koncernstab och Maria Enberg, hälsostrateg på JM AB presenterar för oss hur de samarbetar med Nyckeltalsinstitutet och hur de drar nytta av deras verktyg i sitt HR arbete. 

Nätverksträffen är endast för medlemmar och antalet platser är begränsat. Träffen är kostnadsfri, men uteblivet deltagande utan återbud debiteras med 500 kr plus moms.  

Varmt välkommen!
Sveriges Byggindustrier (BI) Öst


Anmälningsformulär

* = Obligatorisk uppgift

När du anmäler dig själv eller någon annan innebär det att vi kommer att behandla personuppgifter för den som är anmäld. Detta för att vi ska kunna genomföra aktuellt evenemang och bland annat ge den anmälde information. Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter den registrerade har: https://www.sverigesbyggindustrier.se/gdpr

Genom att ange kostrestriktioner i formuläret ger du ditt samtycke till att vi behandlar uppgifterna om specialkost. Dessa uppgifter raderas en kort tid efter det aktuella evenemanget.

Evenemaget har redan varit.

skriv ut
epost
skriv ut