Nyheter | Byggföretagen

Nyheter

Nyheter

Pressrelease
Publicerad: 2024-04-26

Hon är Årets byggkvinna 2024

Alice Olsson, plattsättare på Karlströms golv på Gotland, vann Byggföretagens utmärkelse Årets byggkvinna 2024. ”Folkets röst” var den utslagsgivande juryrösten, som avgjorde den för året jämna tävlingen, efter att 1 409 personer hade röstat.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-04-26

Utfasat avdrag för blancolån kräver höjt bolånetak

Om inte bolånetaket höjs kommer ett avtrappat ränteavdrag för blancolån göra det ännu svårare för unga vuxna att komma in på bostadsmarknaden. Det menar Byggföretagen i sitt yttrande om avtrappat ränteavdrag för vissa lån.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-04-24

Det ska du tänka på när du anlitar underentreprenör

På Byggarfrukosten i Göteborg samlades medlemsföretag för att lära sig mer om hur man anlitar en underentreprenör på rätt sätt. Niklas Skändlagård, lön- och avtalskoordinator på Byggföretagen i väst, gav tips och råd.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-04-23

Så förebygger vi vibrationsskador

Idag är vibrationsskador den vanligaste orsaken till arbetsskador inom byggindustrin. Hur förebygger vi vibrationsskador? Hanna Magnusson, arbetsmiljörådgivare, reder ut vad som är viktigt att tänka på.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-04-22

Så lämnas korrekta LOU-anbud

Vill du lära dig mer om den offentliga upphandlingsprocessen; om hur du hittar till upphandlingarna och lämnar korrekta anbud? Gustav Gonelius, entreprenadjurist på Byggföretagen, ger här sina bästa råd.

Pressrelease
Publicerad: 2024-04-19

Nästan 600 byggbolag i konkurs under första kvartalet

Antalet konkurser inom byggindustrin steg med 58 procent under första kvartalet i år jämfört med samma period i fjol. Totalt gick 597 byggbolag i konkurs under perioden januari till mars.

Pressrelease
Publicerad: 2024-04-19

Pressinbjudan: Så kan samverkan mellan kommunen och byggbranschen förbättras

På måndag den 22 april besöker bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd Linköping för att ta del av den lokala byggbranschens förutsättningar. Dagen inleds med besök vid utbyggnaden av Ullevileden, som är en viktig del i förberedelserna för Ostlänken, samt besök vid Folkungavallen, som är ett helt nytt kvarter i Linköpings innerstad.