Stipendiater

Nyheter

Här hittar du nyheter från Sveriges Byggindustrier. Du kan filtrera fram nyheter från specifika ämnes- och verksamhetsområden genom att kryssa i rutorna nedan.2019-01-17

Hamnarbetarkonflikten skadar den svenska modellen

Arbetsgivaren Svenska Hamnar har i dag ett rikstäckande kollektivavtal med LO-förbundet Transport. Trots detta har Hamnarbetarförbundet varslat om punktstrejker i flera svenska hamnar. Förbundet hotar med stridsåtgärder för att nå sitt mål om ett eget kollektivavtal. 

Under hösten har parterna förhandlat med varandra. Svenska Hamnar har tillgodosett Hamnarbetarförbundets önskemål om ett attraktivt förslag på kollektivavtal med stort inflytande – ett förslag som motparten tyvärr avvisat.

Mats Åkerlind, förhandlingschef på Sveriges Byggindustrier, kommenterar den pågående konflikten:

Läs mer
2019-01-17

Så påverkas byggföretagen av en ny regering

Närmare 20 av de 73 punkter som ingår i överenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna berör direkt eller indirekt bygg- och anläggningsföretagen. Här har vi samlat mer fakta och kommentarer på överenskommelsen. 

Läs mer
2019-01-17

Lokal opinionsbildning ger medlemsnytta i Umeå

Hallå där! Christer Johansson, lokalchef Västerbotten, som blivit inbjuden av Umeå-regionens regionråd för att diskutera vad som kan göras för att underlätta byggande på landsbygden.

Läs mer
2019-01-17

Bostadsexpertens analys av överenskommelsen mellan S, MP, C och L

De reformer som beskrivs i överenskommelsen mellan S, MP, C och L har åtminstone på kort sikt begränsad påverkan på byggandet. Det säger Sveriges Byggindustriers bostadspolitiska expert Anna Broman som analyserat överenskommelsen. 

Läs mer
2019-01-15

Så ska fler välja byggutbildningar

Det finns många gymnasieutbildningar för alla som är intresserad av bygg, oavsett om man vill börja jobba direkt efter gymnasiet eller plugga vidare. Vilken väg man än väljer kan den leda dig till ett jobb inom byggsektorn.

Läs mer
Hämta fler
skriv ut

Filtrera regionvis

Norra norrland Södra norrland Mellan Öst /vast Syd