Stipendiater

Nyheter

Här hittar du nyheter från Sveriges Byggindustrier. Du kan filtrera fram nyheter från specifika ämnes- och verksamhetsområden genom att kryssa i rutorna nedan.

 
2017-03-24

Inspirationsträff 2: Återkoppling från verkligheten

Fredagen den 24 mars ägde den andra inspirationsträffen inför Säkerhetsdagen den 28 april rum. Dagens talare var Paul Lacker Svatos som arbetar som BAS U i Trafikverkets projekt Citybanan. Han berättade om hur de arbetat med att arbetsmiljön ska vara så säker som möjligt och att alla i projektet ska komma hem hela.

Läs mer
2017-03-24

Sveriges Byggindustrier välkomnar att regeringen vill öka bostadsbyggandet genom infrastruktursatsningar

Idag presenterade regeringen sitt direktiv till åtgärdsplanering som utgör nästa steg i regeringens infrastrukturplanering. 

Läs mer
2017-03-23

Sveriges Byggindustrier välkomnar regeringens förslag om att öka yrkesutbildningen genom branschskolor

Idag presenterade regeringen ett förslag som syftar till att skapa bättre möjligheter att erbjuda yrkesutbildningar på fler platser i landet genom att införa försöksverksamhet med branschskolor. 

Läs mer
2017-03-23

BYN bjöd in till workshop med fokus på minderåriga och oerfarna

Den 22 mars samlade BYN Stockholm Gotland representanter från Sveriges Byggindustriers medlemsföretag samt lärare och rektorer från bygg- och anläggningsprogrammen för en workshop. Fokus under eftermiddagen var att ta fram underlag till riktlinjer och checklistor för handledare som tar emot minderåriga, lärlingar och oerfarna på byggarbetsplatserna.

Läs mer
2017-03-22

Ola Månsson lämnar Sveriges Byggindustrier

Ola Månsson lämnar Sveriges Byggindustrier efter sex år som vd. Under det senaste året har Sveriges Byggindustrier bedrivit ett stort förändringsarbete för att göra organisationen än mer relevant i en föränderlig omvärld. Under arbetets gång har det blivit tydligt att styrelsen och vd har olika syn på förändringsarbetet. Därför har Ola Månsson valt att lämna som vd för Sveriges Byggindustrier. 

Läs mer
Hämta fler