Stipendiater

Nyheter

Här hittar du nyheter från Sveriges Byggindustrier. Du kan filtrera fram nyheter från specifika ämnes- och verksamhetsområden genom att kryssa i rutorna nedan.

 

2018-03-16

Sveriges Byggindustrier: Nej till investeringsstöd

Regeringen höjer investeringsstödet för hyresrätter. Enligt bostadsminister Peter Eriksson (MP) blir resultatet fler bostäder i storstäderna. Men byggindustrin är fortsatt kritisk till subventioner.
- Trösklarna till den första bostaden är för höga. De blir inte lägre av att staten kastar pengar över byggföretagen. Den dysfunktionella bostadsmarknaden kräver i stället riktade stöd till kapitalsvaga grupper, säger Björn Wellhagen, näringspolitisk chef, Sveriges Byggindustrier. Läs mer

Läs mer
2018-03-15

Så ska bygg- och anläggningssektorn bli klimatneutral

Nu är arbetet med att ta fram färdplanen för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor färdig. Målsättningen har varit att samla värdekedjan i bygg- och anläggningssektorn kring en gemensam färdplan som ska tydliggöra hur sektorns olika aktörer och beslutsfattare samt politiker kan möjliggöra en omställning till ett klimatneutralt och konkurrenskraftigt Sverige. 

Läs mer
2018-03-15

Över 200 byggföretag använder Povel för ett effektivt kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbete

Under veckan gick ovan glädjande nyhet ut i en pressrelease!

Läs hela nyheten här: 

https://via.tt.se/pressmeddelande/over-200-byggforetag-anvander-povel-for-ett-effektivt-kvalitets--miljo--och-arbetsmiljoarbete?publisherId=2006823&releaseId=2297013

Läs mer
2018-03-08

Så ska byggbranschen bli mer jämställd

Trots att antalet kvinnor ökat starkt på tjänstemannasidan och bland de större företagen är byggindustrin som helhet fortfarande en mansdominerad bransch. Under 2014 arbetade nästan 294.800 män och drygt 27.700 kvinnor inom Byggindustrin, vilket motsvarar 8,6 procent. Läs vad Sveriges Byggindustriers vd Catharina Elmsäter-Svärd säger om hur det ska bli fler kvinnor i byggbranschen. 

Läs mer
2018-03-06

Är du vår nya kursadministratör?

Nu söker vi en kursadministratör till kontoret i Göteborg! Är du en engagerad, serviceinriktad och noggrann kollega som älskar att ha ordning och reda kring sig? Då kanske du är den vi söker. 

Läs mer
Hämta fler
skriv ut

TWITTER