Stipendiater

Nyheter

Här hittar du nyheter från Sveriges Byggindustrier. Du kan filtrera fram nyheter från specifika ämnes- och verksamhetsområden genom att kryssa i rutorna nedan.

 
2017-04-28

Problemlösning under ytan

Stockholms Vattenentreprenader AB är medlem i branschorganisationen Dykentreprenörerna inom Sveriges Byggindustrier. Mycket av arbetet sker under ytan och kräver uthålliga dykare med sinne för problemlösning.

Läs mer
2017-04-28

Povel passerar 190 företag

I maj månad, och med de nya Povelgrupperna som startar då, passerar Povel 190 bygg-, anläggnings- och specialföretag som antingen genomgått eller genomgår sin Povelintroduktion. 

Läs mer
2017-04-28

Byggarbetsplatsens teknikhandbok i ny upplaga

Byggarbetsplatsens teknikhandbok behandlar vanligt förekommande arbeten vid byggande av bostäder och lokaler. Den nya och uppdaterade utgåvan finns nu att beställa.

Läs mer
2017-04-27

Skaraborgs byggbranschråd

Idag hade Skaraborgs byggbranschråd möte. 30 engagerade personer var samlade och samtalade kring hur det ser ut i branschen framöver - från branschens vinkel och från utbildningsgivarnas syn.

Alla var mycket eniga kring att det nu är högtryck. Mycket är på gång. Skaraborg växer och branschen behöver många fler medarbetare - både TM och YA. Söktrycket till utbildningsplatserna är högt.

IMG_6412.JPG

Här finner ni minnesanteckningarna från mötet.

Läs mer
2017-04-27

BYN: Hur kan Bygg- och anläggningsprogrammets attraktionskraft öka?

Varför minskar ansökningarna till yrkesprogram på gymnasiet och vad vill ungdomarna göra istället? Yrkesutbildningens attraktionskraft var i fokus den 24 april under ett halvdagsseminarium BYN Stockholm Gotland bjöd in till. På agendan fanns trender och utveckling, hur verkligheten ser ut och hur det är att handleda ungdomar.

Läs mer
Hämta fler