MENY Övriga sidor

 
Forum för bostäder

Nolltolerans! Så rensar vi byggbranschen från organiserad brottslighet

FAKTA

Datum: 27 september 2018 08:00 till 09:00

Plats: Stadsmissionen, Stortorget, Gamla stan, Stockholm

Sista anmälningsdatum: 27 september 2018

Vi behöver rusta Sverige för 11 miljoner invånare. Det innebär hundratusentals nya bostäder och mer infrastruktur. Men med ökat byggande följer också en baksida: Risken att oseriösa företag söker sig till branschen. Svarta löner, säkerhetsbrister och utländsk arbetskraft som exploateras är exempel på hur snedvriden konkurrens drabbar företag som följer lagar och regler. 

INNEHÅLL ELLER PROGRAM

Välkommen till september månads Forum för bostäder och infrastruktur! Anna-Lena Norberg, grävande journalist och föreläsare med inriktning på osund konkurrens och social dumpning, håller en föreläsning om läget i branschen. Hur ser fusket ut? Vad behöver man tänka på innan man skriver kontrakt? Vilka kontroller krävs efter kontrakt och när arbete påbörjats? Därefter följer en paneldiskussion med goda exempel på hur branschen arbetar för att uppnå sund konkurrens. 

Frukost serveras från kl 7:30.

Medverkande:

  • Anna-Lena Norberg, journalist och föreläsare
  • Jenny Grahn, koordinator för arbetet med grov ekonomisk brottslighet, Skatteverket
  • Karl Johan Brännström, kvalitetschef Dipart
  • Catharina Elmsäter-Svärd, vd Sveriges Byggindustrier

Moderator: Lars Kriss, Sveriges Byggindustrier

Seminariet kommer också att webbsändas:  https://www.sverigesbyggindustrier.se/direkt


Anmälningsformulär

* = Obligatorisk uppgift

Evenemaget har redan varit.

När du anmäler dig själv eller någon annan medför det att vi kommer att behandla personuppgifter för den som är anmäld. Genom att ange kostrestriktioner i formuläret ger du ditt samtycke till att vi också behandlar dessa uppgifter.

Uppgifter om eventuella kostrestriktioner raderas en kort tid efter det aktuella evenemanget. Fotografering kan förekomma i syfte att dokumentera och rapportera om evenemanget i våra olika kanaler, exempelvis på hemsidan och i sociala medier. Om du inte vill vara med på bild, var god meddela oss på plats.

Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter den registrerade har: https://www.sverigesbyggindustrier.se/gdpr

skriv ut
epost
skriv ut