medlemsportratt.png
Medlemsporträtt 2017-10-09

Medlemsporträtt B&L Lund

Det är bråda dagar för familjeföretaget B&L Lund i Skaraborg. Företaget känner av högkonjunkturen i byggbranschen och verksamheten har nyligen utökats genom två varumärkesförvärv.

 

B&L Lund grundades 1980 av makarna Bengt och Lena Lund. Kontor, lager och tillverkning finns i Broddetorp vid Hornborgasjön i Västergötland. Verksamheten är jämnt fördelad mellan undertak och akustik.

– Den ursprungliga affärsidén var inriktad på arbetsmiljö men redan efter ett halvår började vi jobba med undertak och akustik. Vi gick med i Skaraborgs byggmästareförening, vilket gav oss ett bra forum för arbetsgivarfrågor och ett stort kontaktnät i branschen. Sedan har jag engagerat mig i Undertaksföreningen inom Sveriges Byggindustrier och sitter fortfarande med i dess styrelse, berättar vd Bengt Lund.                                                                  

2016 utsågs B&L Lund till årets företagare i Falköpings kommun. Företaget monterar cirka 100.000 kvadratmeter undertak om året. De har även egen utveckling och tillverkning av olika ljudabsorberande och bullerdämpande produkter. I våras förvärvades två nya varumärken inom detta område; Acqwool och Akustiksegel.

– Vi känner av högkonjunkturen i byggbranschen och rumsakustik är en växande marknad. För tillfället håller vi på att flytta tio nya stickmaskiner till våra lokaler. Vi anordnar egna akustikutbildningar för fastighetsförvaltare och andra intresserade två gånger om året.

Kunderna utgörs huvudsakligen av kommuner, skolor, byggföretag och fastighetsägare. På senare år har det blivit vanligare att B&L Lund anlitas som ljudansvarig akustikkonsult i partneringprojekt.

– När vi får vara med från början är det lättare att skapa en bra lösning. God akustik är väldigt viktigt för arbetsmiljö, produktivitet och trivsel. Historiskt sett har det funnits många dåliga akustikprodukter på marknaden men i dag har både kravbilden och kvaliteten ökat.

B&L Lund

Grundades: 1980
Ort: Broddetorp
Omsättning: 41 MSEK
Anställda: 22 personer

www.bllund.se
www.undertaksforeningen.se

per.png

Bengt och Lena Lund.


skriv ut
epost
Share
skriv ut