Mångfald

Mångfald & jämställdhet

Sveriges Byggindustrier arbetar för ökad mångfald i byggindustrin. Det gör vi för att företagen i branschen ska kunna utvecklas och vara konkurrenskraftiga. En modern och attraktiv byggbransch behöver vara mer jämlik och inkluderande.

Det är också viktigt att bredda rekryteringsbasen. Därför arbetar vi för en byggbransch för både män och kvinnor, svenska och med utländsk bakgrund.

Stödmaterial för att skriva en jämställdhets- och mångfaldsplan

På ByggPlatsen, Sveriges Byggindustriers medlemssidor, hittar du stödmaterial för större och mindre företag som kan hjälpa er att ta fram en jämställdhets och mångfaldsplan. 

Vad är mångfald för dig? – ett verktyg för samtal

Mångfald och inkludering skapas inte av sig självt. Dels behöver vi formulera vad vi menar med mångfald, dels behöver vi prata mer om vad det betyder för oss i vår vardag. 

Därför har vi tagit fram ett enkelt frågekort som du som arbetar i byggbranschen eller går eller driver byggrelaterad utbildning kan använda för att öppna upp för samtal och mer medvetenhet kring varför mångfald är viktigt för byggbranschen. 

mingelkort.JPG

Nyheter
2017-12-06

Kvinnlig nätverksträff i Väst

I tisdags anordnade Sveriges Byggindustrier Väst en kvinnlig nätverksträff för 120 deltagare i Göteborg. Det kvinnliga nätverket har funnits i 10 år och nätverksträffen anordnas 2 gånger per år. 

Läs mer
2017-11-30

Avsiktsförklaring mot kränkningar i byggbranschen

”Vi kommer att ta vårt ansvar för att agera så att ingen kvinna utsätts för kränkningar eller övergrepp inom byggbranschen.” Det var budskapet i den gemensamma avsiktsförklaring som Sveriges Byggindustrier signerade tillsammans med andra aktörer i byggbranschen torsdagen den 30 november. 

Läs mer
2017-11-27

Trakasserier är aldrig okej

Trakasserier är aldrig okej. Det säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Sveriges Byggindustrier, med anledning av #sistaspikenikistan, det senaste uppropet inom ramen för #metoo-rörelsen.

Läs mer
Nyhetsarkiv
skriv ut