BI-nyheter 2017-06-30

Kristin Andersson utsedd till ny vd för Stockholms Byggmästareförening

I dag har Kristin Andersson utsetts till ny vd för Stockholms Byggmästareförening. I rollen som vd för Stockholms Byggmästareförening ingår också att vara regionchef för Sveriges Byggindustriers region BI Öst. Hon efterträder Elisabeth Martin som kommer att gå i pension efter nio år som vd. Kristin kommer närmast ifrån en roll som förvaltningschef för Miljö- & stadsbyggnad i Solna stad, hon tillträder den 1 oktober.

Kristin har arbetat som förvaltningschef inom Solna kommun under de senaste fyra åren. Hon har genom sin karriär skapat en lång erfarenhet av chef- och ledarskap i stora och komplexa organisationer. Hon har en bred erfarenhet av stadsutveckling, myndighetsutövning, stora investeringar och infrastrukturprojekt. Kristin har dessutom varit kommundirektör i Sundbybergs kommun, kommunchef i Tingsryd och Sorsele kommun. Kristin har i grunden en fil mag i statsvetenskap.

—Kristins bakgrund av att arbeta i en politiskt styrd organisation gör att hon har förutsättningar att driva våra medlemmars frågor. Den stora expansionen i Stockholmsregionen kräver ett bra och nära samarbete med kommunerna. Med sin stora erfarenhet från den kommunala sektorn kommer Kristin att vara en stor tillgång för vår organisation, säger Maria Zimdahl, styrelseordförande för Stockholms Byggmästareförening.

— Jag känner mig hedrad att ha fått förtroendet att företräda Stockholms Byggmästareförening och skapa ett värdefullt medlemskap för dess medlemmar. Just nu är bostadsfrågan en av de viktigaste politiska frågorna, mycket på grund av att Stockholm växer så att det knakar. Vi har många utmaningar att tackla, däribland att verka för en sund byggbransch som tar ansvar för byggandet, att fler medarbetare söker sig till branschen och att vi kan skapa säkrare arbetsplatser. Allt för skapa förutsättningar för att de framtida bostadsbehoven ska tryggas, säger Kristin Andersson.

— Elisabeth går i pension efter nio framgångsrika år som vd för Stockholms Byggmästareförening och en ännu längre karriär inom organisationen. Elisabeth inledde sitt vd-skap med att med framgång genomföra samverkansavtalet mellan Stockholms Byggmästareförening och Sveriges Byggindustrier och har sedan dess starkt bidragit till föreningens utveckling, avslutar Maria Zimdahl.

skriv ut
epost
Share
skriv ut

Filtrera regionvis

Norra norrland Södra norrland Mellan Öst /vast Syd

TWITTER
PRESSANSVARIG Kristin Andersson utsedd till ny vd för Stockholms Byggmästareförening