Rådgivning – arbetsrätts- och kollektivavtalsfrågor

Rådgivning – arbetsrätts- och kollektivavtalsfrågor

Mellan kl. 08 och 16 måndag-fredag (lunchstängt 12.00 -13.00) kan du som arbetar på något av våra medlemsföretag ringa till våra rådgivare och ställa frågor om kollektivavtal och arbetsrätt. 

Vill du inte vänta i telefonen (om det är många som ringer) kan du i stället skicka din fråga via ett frågeformulär eller kanske hitta svaret på din fråga i vårt frågor- & svar-register som finns via denna länk (du behöver vara medlem för att komma åt sidan och organisationsnummer behöver anges för att du ska kunna få rådgivning).

Rådgivningen svarar på arbetsrätts- och kollektivavtalsfrågor gällande Tjänstemannaavtalet, Väg- och Banavtalet och Byggavtalet.

Alla ärenden registreras i vårt rådgivningssystem. På så vis kan vi – oavsett handläggare – följa upp alla ärenden. Vi kan också få en bild av vilka frågor som är mest frekventa och i vilka fall vi behöver bli tydligare i vår kommunikation.

Har du några frågor om rådgivningstjänsten? Kontakta Dan Lindell.

Nyheter Kollektivavtal och arbetsrätt
2018-02-21

Vad innebär det så kallade entreprenörsansvaret?

Sju dagar efter att en arbetstagare hos en underentreprenör (UE) har påtalat utebliven lön ska du som UE:ns uppdragsgivare betala ut lönen till arbetstagaren - oavsett om skälet till att arbetstagarens företag inte betalt ut lönen är ekonomiska svårigheter beroende på brister hos beställare eller oseriositet. 

Läs mer
2018-02-14

”Regeringens förslag drabbar de små företagen”

Så kommenterar Sveriges Byggindustriers förhandlingschef Mats Åkerlind regeringens förslag till lag om entreprenörsansvar i SVT Rapport, TV4 Nyheterna, TT, Dagens Nyheter med flera medier. Vad tycker andra?

Läs mer
2018-01-10

Svante Hagman: Så ska Sveriges Byggindustrier prioritera 2018

Konkurrenskraftiga kollektivavtal, sund konkurrens, hållbarhet/säkerhet och kompetensförsörjning. Det är Sveriges Byggindustriers fyra övergripande fokus- eller målområden under 2018, beslutade av förbundsstyrelsen. 

Läs mer
Nyhetsarkiv
skriv ut

Filtrera regionvis

Norra norrland Södra norrland Mellan Öst /vast Syd

TWITTER