Rådgivning – arbetsrätts- och kollektivavtalsfrågor

Rådgivning – arbetsrätts- och kollektivavtalsfrågor

Mellan kl. 08 och 16 måndag-fredag (lunchstängt 12.00 -13.00) kan du som arbetar på något av våra medlemsföretag ringa till våra rådgivare och ställa frågor om kollektivavtal och arbetsrätt. 

Vill du inte vänta i telefonen (om det är många som ringer) kan du i stället skicka din fråga via ett frågeformulär eller kanske hitta svaret på din fråga i vårt frågor- & svar-register som finns via denna länk (du behöver vara medlem för att komma åt sidan och organisationsnummer behöver anges för att du ska kunna få rådgivning).

Rådgivningen svarar på arbetsrätts- och kollektivavtalsfrågor gällande Tjänstemannaavtalet, Väg- och Banavtalet och Byggavtalet.

Alla ärenden registreras i vårt rådgivningssystem. På så vis kan vi – oavsett handläggare – följa upp alla ärenden. Vi kan också få en bild av vilka frågor som är mest frekventa och i vilka fall vi behöver bli tydligare i vår kommunikation.

Har du några frågor om rådgivningstjänsten? Kontakta Dan Lindell.

Nyheter Kollektivavtal och arbetsrätt
2017-05-29

Nya lyft varje dag

Havator är Nordens största mobilkranföretag med 600 anställda. HR-chef Maria Olofsson har många olika frågor på sitt bord och uppskattar stödet från Sveriges Byggindustrier.

Läs mer
2017-05-23

Sveriges Byggindustrier välkomnar att regeringen utreder konfliktreglerna

Idag presenterade regeringen att en utredning av stridsåtgärdsrätten i syfte att värna kollektivavtalets ställning på den svenska arbetsmarknaden tillsätts. 

Läs mer
2017-04-27

EU:s sociala pelare ska inte slå mot den svenska modellen

EU-kommissionen har nu presenterat pelaren för sociala rättigheter. Sveriges Byggindustrier har deltagit i det öppna samrådet som har föregått kommissionens förslag, som vi nu närmare kommer att analysera.

Läs mer
skriv ut
Filtrera Regionvis
Norra norrland Södra norrland Mellan Öst /vast Syd

TWITTER