Rådgivning – arbetsrätts- och kollektivavtalsfrågor

Rådgivning – arbetsrätts- och kollektivavtalsfrågor

Mellan kl. 08 och 16 måndag-fredag (lunchstängt 12.00 -13.00) kan du som arbetar på något av våra medlemsföretag ringa till våra rådgivare och ställa frågor om kollektivavtal och arbetsrätt. 

Vill du inte vänta i telefonen (om det är många som ringer) kan du i stället skicka din fråga via ett frågeformulär eller kanske hitta svaret på din fråga i vårt frågor- & svar-register som finns via denna länk (du behöver vara medlem för att komma åt sidan och organisationsnummer behöver anges för att du ska kunna få rådgivning).

Rådgivningen svarar på arbetsrätts- och kollektivavtalsfrågor gällande Tjänstemannaavtalet, Väg- och Banavtalet och Byggavtalet.

Alla ärenden registreras i vårt rådgivningssystem. På så vis kan vi – oavsett handläggare – följa upp alla ärenden. Vi kan också få en bild av vilka frågor som är mest frekventa och i vilka fall vi behöver bli tydligare i vår kommunikation.

Har du några frågor om rådgivningstjänsten? Kontakta Dan Lindell.

Nyheter Kollektivavtal och arbetsrätt
2017-11-10

Tummen ner för regeringens förslag om entreprenörsansvar

Regeringens förslag om entreprenörsansvar är ett försök att anpassa svensk lag till ett EU-direktiv från 2014 om utstationering. Syftet med direktivet är säkerställa att utstationerade arbetstagare skyddas. - Lagstiftaren har sökt en lösning på ett problem som inte finns, anser Sveriges Byggindustrier.

Läs mer
2017-11-09

Ny informationsskrift om skyddsombudsutbildning

En ny informationsskrift om skyddsombudsutbildning enligt Väg- och Banavtalet finns att hämta här. Skillnaden mot tidigare är att Väg- och Banavtalet respektive Byggavtalet numera har olika läroplaner. 

Läs mer
2017-11-08

Arbetsgrupper skapar förändring

I maj 2017 träffade Sveriges Byggindustrier och Byggnads ett nytt 3-årigt avtal. Vid sidan av det nya avtalet kom parterna också överens om att förlänga ett antal arbetsgrupper som tillsatts sedan tidigare. Mats Åkerlind, förhandlingschef på Sveriges Byggindustrier, svarar på frågor hur diskussionen går i grupperna.

Läs mer
Nyhetsarkiv
skriv ut
Filtrera Regionvis
Norra norrland Södra norrland Mellan Öst /vast Syd

TWITTER