Rådgivning – arbetsrätts- och kollektivavtalsfrågor

Rådgivning – arbetsrätts- och kollektivavtalsfrågor

Mellan kl. 08 och 16 måndag-fredag (lunchstängt 12.00 -13.00) kan du som arbetar på något av våra medlemsföretag ringa till våra rådgivare och ställa frågor om kollektivavtal och arbetsrätt. 

Vill du inte vänta i telefonen (om det är många som ringer) kan du i stället skicka din fråga via ett frågeformulär eller kanske hitta svaret på din fråga i vårt frågor- & svar-register som finns via denna länk (du behöver vara medlem för att komma åt sidan och organisationsnummer behöver anges för att du ska kunna få rådgivning).

Rådgivningen svarar på arbetsrätts- och kollektivavtalsfrågor gällande Tjänstemannaavtalet, Väg- och Banavtalet och Byggavtalet.

Alla ärenden registreras i vårt rådgivningssystem. På så vis kan vi – oavsett handläggare – följa upp alla ärenden. Vi kan också få en bild av vilka frågor som är mest frekventa och i vilka fall vi behöver bli tydligare i vår kommunikation.

Har du några frågor om rådgivningstjänsten? Kontakta Dan Lindell.

Nyheter Kollektivavtal och arbetsrätt
2017-01-24

”Kollektivavtal är en självklarhet”

Jens Hoffmann, vd för bygg- och anläggningsföretaget Dipart i Stockholm, berättar varför kollektivavtal är en viktig del av företagets personalpolitik.

Läs mer
2016-11-16

Byggbranschens parter lämnar intresseanmälan för trepartssamtal med regeringen

Sveriges Byggindustrier, Byggnads, Seko och Maskinentreprenörerna lämnar idag in en intresseanmälan för att delta i trepartssamtal med regeringen kring kompetensförsörjning och nyanländas etablering. Byggbranschen har idag stora svårigheter att hitta rätt kompetens. Beräkningar visar att vi är i behov av över 40 000 yrkesarbetare för att klara de åldersavgångar vi har framöver. 

Läs mer
2016-10-31

Nu öppnar vi RÅDGIVNINGEN för våra medlemsföretag

vinjett_radgivning_yellow.png

Den 1 november startade Sveriges Byggindustrier en helt ny rådgivningstjänst som ska förbättra servicen till medlemsföretagen. Mellan kl 8 och 16 måndag-fredag kan du som arbetar på något av Sveriges Byggindustriers medlemsföretag ringa till våra rådgivare och ställa frågor om kollektivavtal och arbetsrätt. Lunchstängt kl 12-13.

Läs mer
Filtrera Regionvis
Norra norrland Södra norrland Mellan Öst /vast Syd

TWITTER