Rådgivning – arbetsrätts- och kollektivavtalsfrågor

Rådgivning – arbetsrätts- och kollektivavtalsfrågor

Mellan kl. 08 och 16 måndag-fredag (lunchstängt 12.00 -13.00) kan du som arbetar på något av våra medlemsföretag ringa till våra rådgivare och ställa frågor om kollektivavtal och arbetsrätt. 

Vill du inte vänta i telefonen (om det är många som ringer) kan du i stället skicka din fråga via ett frågeformulär eller kanske hitta svaret på din fråga i vårt frågor- & svar-register som finns via denna länk (du behöver vara medlem för att komma åt sidan och organisationsnummer behöver anges för att du ska kunna få rådgivning).

Rådgivningen svarar på arbetsrätts- och kollektivavtalsfrågor gällande Tjänstemannaavtalet, Väg- och Banavtalet och Byggavtalet.

Alla ärenden registreras i vårt rådgivningssystem. På så vis kan vi – oavsett handläggare – följa upp alla ärenden. Vi kan också få en bild av vilka frågor som är mest frekventa och i vilka fall vi behöver bli tydligare i vår kommunikation.

Har du några frågor om rådgivningstjänsten? Kontakta Dan Lindell.

Nyheter Kollektivavtal och arbetsrätt
2018-02-21

Vad innebär det så kallade entreprenörsansvaret?

Sju dagar efter att en arbetstagare hos en underentreprenör (UE) har påtalat utebliven lön ska du som UE:ns uppdragsgivare betala ut lönen till arbetstagaren - oavsett om skälet till att arbetstagarens företag inte betalt ut lönen är ekonomiska svårigheter beroende på brister hos beställare eller oseriositet. Det kan bli följden av det nya lagförslag som regeringen presenterade förra veckan och som de själva benämner Entreprenörsansvarslag. Många småföretag i byggbranschen är kritiska mot förslaget och har vänt sig till Sveriges Byggindustrier för att få veta mer. Här får du svaren på några av de vanligaste frågorna.

Läs mer
2018-02-14

”Regeringens förslag drabbar de små företagen”

Så kommenterar Sveriges Byggindustriers förhandlingschef Mats Åkerlind regeringens förslag till lag om entreprenörsansvar i SVT Rapport, TV4 Nyheterna, TT, Dagens Nyheter med flera medier. Vad tycker andra?

Läs mer
2018-01-10

Svante Hagman: Så ska Sveriges Byggindustrier prioritera 2018

Konkurrenskraftiga kollektivavtal, sund konkurrens, hållbarhet/säkerhet och kompetensförsörjning. Det är Sveriges Byggindustriers fyra övergripande fokus- eller målområden under 2018, beslutade av förbundsstyrelsen. 

Läs mer
Nyhetsarkiv
skriv ut
Filtrera Regionvis
Norra norrland Södra norrland Mellan Öst /vast Syd

TWITTER