Artboard_1.png

Råd & tips vid anlitande av underentreprenörer - Malmö och Helsingborg

FAKTA

Datum: 04 juni 2019

Plats: Malmö och Helsingborg, Malmö och Helsingborg

Sista anmälningsdatum: 31 maj 2019

 

INNEHÅLL ELLER PROGRAM

Program Malmö - Navigationsgatan 1A -  (09 - 11.30)
Start med frukost från kl 9 till 9.30 i Malmö, 
avslut ca kl 11.30

Program Helsingborg - Järnvägsgatan 41 -  (12.45 - 15.15)
Start med enkel lunch på kontoret från kl 12.45 till 13.15 i Helsingborg, 
avslut ca kl 15.15

En av Sveriges Byggindustriers prioriterade frågor är att skapa en attraktiv, sund och säkerbyggbransch. I ett steg mot detta har vi sedan i höstas knutit till oss de grävande journalisterna Anna-Lena Norberg och Thomas Lundh från Stoppafusket. Ett sätt att stärka branschorganisationens arbete med att skapa sund konkurrens i bygg- och anläggningsbranschen.

Norberg och Lundh har utifrån ett journalistiskt perspektiv granskat byggbranschen i många år. Nu är vi i en ny fas, där vi kan använda den kunskap vi fått genom åren till att påverka bygg- och anläggningsbranschen på en annan nivå, säger Thomas Lundh.

Kom och lyssna på Thomas Lundhs erfarenheter i arbetet, hur de bidrar med bland annat utbildning och rådgivning för att stötta Sveriges Byggindustriers medlemsföretag i arbetet för sund konkurrens och att skapa konkurrens på lika villkor.

I sammanhanget blir det naturligt att inkludera hanteringen av underleverantörer.

Varför är det viktigt att kontrollera sina underentreprenörer? Vilka kontroller bör göras för att skydda sig mot oseriösa aktörer?  Vilket ansvar kan falla på mig som anlitande företag om anlitande sker utan kontroll?

Våra experter på ämnet, Carina Utterström Mace (jurist på Sveriges Byggindustrier) och Sofie Wilhelmsson (skatteexpert på Sveriges Byggindustrier), berättar om varför det är så viktigt att kontrollera. De ger en djupare inblick i vad de olika kontrollerna innebär och den juridik som omgärdar kontrollerna.Anmälningsformulär

* = Obligatorisk uppgift

Evenemaget har redan varit.

När du anmäler dig själv eller någon annan medför det att vi kommer att behandla personuppgifter för den som är anmäld. Genom att ange kostrestriktioner i formuläret ger du ditt samtycke till att vi också behandlar dessa uppgifter.

Uppgifter om eventuella kostrestriktioner raderas en kort tid efter det aktuella evenemanget. Fotografering kan förekomma i syfte att dokumentera och rapportera om evenemanget i våra olika kanaler, exempelvis på hemsidan och i sociala medier. Om du inte vill vara med på bild, var god meddela oss på plats.

Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter den registrerade har: https://www.sverigesbyggindustrier.se/gdpr

skriv ut
epost
skriv ut