800Header.png

Färdplan 2045 - Uppsala ligger i framkant : goda exempel på hållbart byggande

FAKTA

Datum: 06 november 2019 09:30 till 16:00

Plats: Hubben, Dag Hammarskjölds väg 38, lokal Hörsalen, Uppsala Science Park, Uppsala

Sista anmälningsdatum: 28 oktober 2019


INNEHÅLL ELLER PROGRAM

Vi står inför en stor utmaning – bygg- och anläggningssektorn står för en femtedel av utsläppen i Sverige. Med Färdplanen för en klimatneutral, hållbar och konkurrenskraftig bygg- och anläggningssektor skapar vi tillsammans förutsättningar för hållbart byggande med låga klimatutsläpp, giftfria material, cirkulärt tänkande och som självklart är lönsamt!

Det finns en stark kraft hos många i branschen och det händer mycket positivt inom regionen. Sveriges Byggindustrier bjuder tillsammans med Uppsalahem och Vasakronan in till en spännande dag då vi ska lyssna till intressanta talare, inspireras och diskutera möjliga vägar framåt genom hela värdekedjan för att nå ett hållbart byggande. Alla behövs och när vi arbetar tillsammans uppnår vi mycket goda resultat!


Program - moderator Birgitta Govén, energiexpert Sveriges Byggindustrier

9.30 Registrering och kaffe

10.00 Dagens värdar hälsar välkomna; Sveriges Byggindustriers ordförande i Uppland Ulf Hansson, NCC, Stefan Sandberg, vd Uppsalahem och Jan-Erik Hellman, regionchef Vasakronan.

10.15 Björn Sigurdson, klimatstrateg Uppsala kommun, berättar om Uppsala Klimatprotokolls Klimatfärdplan och Klimatprotokollets Klimatutmaningar inom bygg och anläggning.

10.30 Tomas Lindgren, Knivsta Kommunfastigheter AB, talar om energisatsningar med passivhusbyggda skolor i en växande kommun.

10.45 Åsa Pallin, hållbarhetschef Uppsalahem och Lena Dahlgren från NCC berättar om Brillinge och den genomförda livscykelanalysen.

11.00 Uppdaterade riktlinjer för resurs- och avfallshantering vid byggande och rivning. Marianne Hedberg, Sveriges Byggindustrier redovisar.

11.15 Miljöarbete i produktion - hur vi har jobbat på Juvelen
Sandra Falck, arbetsledare och miljösamordnare från Skanska berättar

11.30 Återvinning av golv, går det?
Dag Duberg från Tarkett berättar om metoder för återvinning.

11.45 LUNCH

12.45 Färdplanen för en klimatneutral, hållbar och konkurrenskraftig bygg- och anläggningssektor. Birgitta Govén, Sveriges Byggindustrier

13.00 Workshop – vad bör vi fokusera på inom regionen för att nå hållbart byggande?
Åsa Douhan och Emil Flodin, Sveriges Byggindustrier leder arbetet.

14.30 Redovisning av workshopen inklusive fika.

15.00 Karin Boberg, fastighetschef och Anders Boström, båda från Vasakronan berättar om deras hållbarhetsarbete och specifikt kring arbetet med LEED Platinum-certifierade Hubben och Celsius.

16.00 Dagen avslutas.Därefter studiebesök på närliggande byggprojektet Celsius. OBS! Begränsat antal platser (30), intresseanmälan sker nedan. Medtag gärna egen hjälm och skyddsskor.

16.30 ca Avslut studiebesök

Varmt välkomna till en dag om hållbart byggande!

Wall_of_logos_800.png

För frågor kring evenemanget, kontakta Åsa Douhan

 


Anmälningsformulär

* = Obligatorisk uppgift

Evenemaget har redan varit.

När du anmäler dig själv eller någon annan medför det att vi kommer att behandla personuppgifter för den som är anmäld. Genom att ange kostrestriktioner i formuläret ger du ditt samtycke till att vi också behandlar dessa uppgifter.

Uppgifter om eventuella kostrestriktioner raderas en kort tid efter det aktuella evenemanget. Fotografering kan förekomma i syfte att dokumentera och rapportera om evenemanget i våra olika kanaler, exempelvis på hemsidan och i sociala medier. Om du inte vill vara med på bild, var god meddela oss på plats.

Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter den registrerade har: https://www.sverigesbyggindustrier.se/gdpr

skriv ut
epost
skriv ut