Bortom noll - en hälsofrämjande byggbransch, Jönköping

FAKTA

Datum: 17 oktober 2018 09:30 till 12:00

Plats: Sveriges Byggindustrier, Smålandsgatan 28, Jönköping

Inom ramen för Sveriges Byggindustriers fokusområde En säker arbetsplats bjuder vi in till ett seminarium om forskningsstudien ”Bortom Noll – En hälsofrämjande byggbransch”.

Med finansiering av AFA Försäkringar och Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond har Luleå Tekniska Universitet under 5 års tid genomfört en studie kring allvarliga arbetsolyckor inom byggbranschen. Studien bygger i huvudsak på enkätsvar från ca 1400 byggnadsarbetare som råkat ut för en allvarlig arbetsolycka. Syftet med studien är att belysa bakomliggande orsaker till allvarliga arbetsolyckor och ge branschens parter ett gemensamt underlag för att utveckla arbetet mot visionen om noll olyckor och en i förlängningen hälsofrämjande arbetsmiljö.

INNEHÅLL ELLER PROGRAM
  • Kl 09.30 Sveriges Byggindustrier Syd
    Anders Gärdsmark, regionchef, och Charlotta Gottschalk Dieden, arbetsmiljörådgivare, hälsar välkommen och inleder.
  • Magnus Stenberg, Luleå Tekniska Universitet, berättar om genomförandet av studien Bortom Noll och dess resultat.
  • Kl 11.00 Kaffemingel
  • Kl 11.20 Dialog och frågestund. Hur kan vi – utifrån studiens resultat – tillsammans utveckla arbetet mot säkrare arbetsplatser vidare?
    Moderator Charlotta Gottschalk Dieden
  • Kl 12.00 Avslut

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på förmiddagsfika. Anmälan är bindande och en avgift på 300 kr debiteras om man uteblir utan avbokning. OBS! Sista datum för anmälan är den 10 oktober.

Välkommen!

Anmäl dig här senast den 10 oktober!


skriv ut
epost
skriv ut