MENY Övriga sidor

 
koppar.jpg

Hur ska vi få mer återbruk i byggsektorn? Var med och påverka!

FAKTA

Datum: 25 maj 2018 07:30 till 09:30

Plats: IVL Svenska Miljöinstitutet, Aschebergsgatan 44 (hållplats Kapellplatsen), Göteborg

Under frukostseminariet lanseras plattformen Centrum för cirkulärt byggande, en plattform skapad av IVL Svenska Miljöinstitutet, Sveriges Byggindustrier och andra projektpartners. Visionen är att plattformen ska bli ett nav för samverkan som stärker möjligheterna till mer återbruk inom byggsektorn.

INNEHÅLL ELLER PROGRAM

Vi bjuder in er – fastighetsägare, arkitekter, materialleverantörer, återförsäljare, entreprenörer med flera – för att få veta vilka behov och möjligheter ni ser för den fortsatta utvecklingen av plattformen. Den har skapats inom projektet Cirkulära produktflöden i byggsektorn – återbruk i industriell skala, som har fokus på interiöra byggprodukter för kommersiella lokaler. Nu vill vi gärna sprida arbetssättet till fler verksamhetsområden. Marianne Hedberg, miljöexpert på Sveriges Byggindustrier är en av de medverkande. 

Samtidigt vill IVL visa hur de renoverat Göteborgskontoret, där 70 procent av inredningen och 50 procent av den fasta interiören är återbrukad. Tack vare detta har vi sparat minst 60 ton koldioxid jämfört med om allt hade köpts nytt.

– Exempelvis har vi återanvänt dörrpartier, VVS-produkter och akustikskivor. Och vi har både tagit med oss befintlig inredning och köpt begagnande möbler. Vi har klätt om en del och även kombinerat nytt och gammalt genom exempelvis nya skivor på befintliga skrivbordsstativ, säger Carina Loh Lindholm, projektledare på IVL.

Program
7:30 Frukost och registrering
8:00 Presentation av plattformen Centrum för cirkulärt byggande
8:30 – 9.30 Gruppdiskussioner: Vilken verksamhet vill ni se framöver inom ramen för Centrum för cirkulärt byggande?

Anmälan: Senast den 21 maj via denna länk.
Kostnad: Frukostseminariet är kostnadsfritt, men en avgift på 500 kr exklusive moms debiteras vid frånvaro utan avbokning.
Frågor: Vänd er till Carina Loh Lindholm på IVL, carina.loh.lindholm@ivl.se, telefon 010-788 69 21


skriv ut
epost
skriv ut