BI-nyheter 2014-12-19

Håkan Lind ny kommunikationschef på Sveriges Byggindustrier

Håkan Lind blir Sveriges Byggindustriers nya kommunikationschef. Han kommer närmast från LRF där han arbetat som presschef och kommunikationschef. 

Innan dess har Håkan Lind bland annat varit presschef på Näringsdepartementet och jobbat som konsult på PR-byrån Hill & Knowlton. Han har även jobbat med omvärldsbevakning och medieanalys och är en av författarna till boken Medietränad. Från och med den 23 mars tar Håkan över som kommunikationschef på Sveriges Byggindustrier.

– Rekryteringen av Håkan Lind är en viktig del i vårt opinionsarbete där vi vill vara en stark röst i samhällsdebatten, säger Ola Månssonvd Sveriges Byggindustrier.

Gisela Högberg, kommunikationschef sedan 1997, har bett om att få fokusera på Sveriges Byggindustriers utvecklingsfrågor för medlemsföretagen samt branschövergripande frågor. Gisela ska bland annat vara projektledare för nätverket Byggbranschen i samverkan (BBIS), där arbetsgivare och fackförbund samverkar kring nya lagar för en sund konkurrens samt för attitydprojektet Ren Byggbransch.

skriv ut
epost
Share
skriv ut

KONTAKT

Ola Månsson, vd