Mathias_Darnelius.jpg
BI Öst 2015-10-12

Framtidståget i Stockholm

Framtidståget besöker elever i årskurs 9 för att inspirera och ge dem framtidstro inför arbetslivet. I projektet Framtidståget är Sveriges Byggindustrier engagerade och måndagen den 5 oktober var inspiratören Mathias Darnelius från Veidekke på plats och träffade ungdomarna på Gubbängsskolan.

För cirka 50 elever berättade Mathias om vikten av att gå gymnasiet, vilket han själv inte gjorde.

”Oavsett vad ni väljer, börja gymnasiet och gå färdigt gymnasiet!”

För honom har det gått bra tack vare sitt engagemang i arbetet, men han har också stött på många motgångar genom åren. Det som Mathias tycker är positivt med att vara byggnadsarbetare är att man får vara ute, att det är ett kreativt arbete och glädjen som kommer med att vara med i ett projekt.

Mathias tipsade eleverna att bli till exempel murare, plåtslagare eller mattläggare istället för snickare som det finns i överflöd, till skillnad från hur det såg ut när Mathias utbildade sig. Hans andra tips var att eleverna skulle ta körkort så snart de får möjligheten.

Jim_Diviak.jpg

Den 6 oktober inspirerade Jim Diviak ett 90-tal elever på Sjöängsskolan i Älvsjö. Till vardags är Jim snickare på JM Entreprenad och hans tips till eleverna var att alltid inse att du aldrig är riktigt fullärd, utan det finns alltid mer att lära.

Läs mer om Framtidståget här http://www.framtidsvalet.se.

skriv ut
epost
Share
skriv ut