Regionala kontaktpersoner Energi & Miljö

Regionala kontaktpersoner Energi & Miljö

Sveriges Byggindustrier arbetar för ett energi- och resurs­effektivt byggande med minimal negativ påverkan på miljö, hälsa och klimat. För att nå dit behövs rätt kompetens, mer kunskap, ny teknik samt tydliga och förutsebara regler och krav.

Vi bevakar och påverkar beslutsprocesser, lokalt, regionalt, nationellt och på EU-nivå, och stödjer våra medlemsföretag i deras energi- och miljöarbete.

På lokal och regional nivå är Sveriges Byggindustriers lokalrepresentanter en mycket viktig länk mellan medlemsföretagen och organisationen. Vi har två lokala/regionala miljöutskott och fem utpekade regionala miljöansvariga:

Nyheter
2019-12-17

"Vi kan inte längre lita på två hål i väggen"

Inom ramen för Svenskt Näringsliv projekt Kraftsamling elförsörjning lanseras nu Elnätsutmaningen. Det är den andra underlagsstudien som djupdyker i vilka problem det svenska elnätet står inför och vad som kan göras åt dem.

Läs mer
2019-12-17

"EU:s gröna giv innehåller godbitar för branschen."

Hallå där! Birgitta Govén, energiexpert på Sveriges Byggindustrier, som koordinerar arbetet med att implementera Färdplan 2045 och bevakade klimattoppmötet COP25 i Madrid för bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer
2019-11-13

Så kan byggherren bidra till hållbar tillväxt

Hur matchas byggherrens roll med behovet att bygga fossilfritt och hållbart? Det diskuteras när Sveriges Byggindustrier energiexpert Birgitta Govén är värd för ett seminarium med deltagare från hela samhällsbyggnadssektorn.

Läs mer
Nyhetsarkiv
skriv ut

energimiljo.png

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


logga_1.jpg

Bli energibyggare


laganlogo.jpg

Låganprogrammet


  • KONTAKT

Maria Brogren, Energi & Miljöchef

Marianne Hedberg, Miljöexpert

Stockholms BF:s Teknik- och miljöutskott

Miljöutskottet Väst

Regionala kontaktpersoner


HJÄLPMEDEL

Fria att använda för Sveriges Byggindustriers medlemmar (kommer inom kort)


MER INFORMATION

Publikationer

Remisser