Byggstamma.png
15 maj är det Byggstämma i Umeå
2019-05-09

Umeå laddar för Byggstämma

Den 15 maj samlas ett hundratal ombud och gäster i Umeå för att hålla Byggstämma. Temat för stämman är Sund konkurrens och gäst är bland annat annat infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Johan Hallberg är regionchef för Sveriges Byggindustrier i norra Norrland och är en av dem som har förberett stämman.

Hur känns det att Umeå är värd för årets byggstämma?
Efter 20 år med stämmor i Sveriges Byggindustrier känns det fantastiskt kul att få en stämma till norra Sverige och Umeå. En stämma som dessutom kan bli historisk på fler sätt. Jag tror att det är bra för en stark och gemensam organisation att flera delar av landet och verksamheten uppmärksammas, säger Johan Hallberg.

Vad kan besökarna förvänta sig?
Jag hoppas att besökarna kommer att uppleva ett intressant program och att alla känner sig varmt välkomna! Som alltid vid stämmor är den sociala delen och möten mellan deltagare en viktig del som också har betydelse för fortsatt god samverkan. Vi i regionen bidrar på olika sätt, men det stora jobbet med program m.m. görs av nationell personal, och jag tycker att vi tillsammans har fått till något som verkar spännande och intressant, säger Johan Hallberg.

Dagen inleds med ett program på temat digitalisering och hållbarhet som regionen arrangerar. Exemplen hämtas från Umeå och Västerbotten och ger en bild av byggande och samhällsutveckling i norra Sverige.

Efter lunch börjar den formella byggstämman. Den följs av det öppna programmet där infrastrukturminister Tomas Eneroth är en av talarna. Eneroth kommer bland annat att prata om vilka investeringar som Sverige måste göra för att rusta landet för 11 miljoner invånare.

Under eftermiddagen redovisas även resultatet från de workshops som Sveriges Byggindustrier och Byggnads anordnat med branschaktörer i syfte att ta reda på vad som mer behövs göras för att få en bransch fri från fusk.

- Även om vi har haft kallare än normalt sista tiden, och Umeå inte är så fint som det skulle kunna vara så här års, hoppas jag att deltagarna återvänder med en varm och go känsla i kroppen efter 2019 års förbundsstämma! säger Johan Hallberg.

 Se hela programmet för Byggstämma 2019

skriv ut
epost
Share
skriv ut