Tävlande i Yrkes-VM 2019
Våra landslagstävlande kämpade väl under Yrkes-VM:s fyra dagar: Murare Albert Åhlenius, plattsättare Filip Sandgren och betongare Oscar Eriksson och Erik Larsson.
2019-08-28

Medallion for Excellence till plattsättaren Filip Sandgren

Efter fyra intensiva tävlingsdagar avslutades igår Yrkes-VM 2019 i Kazan, Ryssland med prisutdelning. Totalt blev det ett silver, tre brons och sex Medallion for Excellence till det svenska Yrkeslandslaget.

Vi tackar våra landslagstävlande: Albert Åhlenius, murare, Filip Sandgren,  plattsättare och Oscar Eriksson och Erik Larsson, betongare för imponerande insatser i Yrkes-VM 2019. Och vi är såklart extra stolta och glada över att plattsättaren Filip Sandgren var en av de sex som fick en Medallion for Excellence, ett pris som utdelas till en tävlande som har fått höga poäng och visat yrkesskicklighet på extramt hög nivå. Stort Grattis Filip!

  • Silvret togs av industrielektrikern Martin Lindelöw från Hässleholm, som också vann ”Best of Nation”, ett pris till de tävlande som presterat bäst för sitt land. 
  • Bronsmedaljerna vann Jonna Mjörnell, undersköterska från Upplands Väsby, Elias Larsson, hotellreceptionist från Hjärup och Vendela Lundin Pikner, visual merchandiser från Stockholm.

Läs om vad de tävlande inom murning, plattsättning och betong tyckte om tävlingsdagarna.

skriv ut
epost
Share
skriv ut

Kontakt: Kristina Melander

Yrkes-VM bygger yrkesstolthet
Ledare inom byggsektorn vittnar om vikten av internationella yrkestävlingar.

Läs mer om Yrkes-VM 2019 och de tävlande
Construction Skills Sweden  var på plats i Kazan och rapporterarde via facebook och instagram där de fokuserade på konstruktionsyrkena (murare, betongare och plattsättare).

Yrkeslandslaget rapporterade om  hela svenska landslagets jakt på medaljer via facebook och instagram 

De tävlande på instagram: Betongaren OscarMuraren Albert och Plattsättaren Filip