Byggnyheter 2018-07-05

Löne- och avtalskoordinator, förhandlare och rådgivare till Sveriges Byggindustrier i Norrland

Vi söker en arbetsrättskunnig löne- och avtalskoordinator (LOA), rådgivare och förhandlare som ska arbeta för att nå en ökad samverkan mellan företagen i lokala lönegrupper och nätverk i Norrland som driver utvecklingsarbetet för en väl fungerande lönebildning och avtalstillämpning i byggbranschen.

I dina arbetsuppgifter ingår att du ansvarar för samordning mellan lokala och regionala löne- och avtalsgrupper och nätverk, utbildar och sprider kunskap om kollektivavtal och lönebildningsfrågor och arbetar med rådgivning till våra medlemsföretag i regionerna Södra och Norra Norrland.

Du samverkar med regionernas lokala chefer, regionchefer och nationella kansliet. Förhandlingar, rådgivning och utvecklingsarbete sker främst inom Byggavtalets samt Väg- och Banavtalets område med medlemsföretag och fackliga organisationerna Byggnads och Seko.

För att lyckas i rollen är du som person utåtriktad och bra på att bygga nätverk. Vi värdesätter din förmåga att skapa goda relationer externt såväl som internt. Då arbetet är mycket självständigt måste du ha ett eget starkt driv. Du utrycker dig väl i tal och skrift och har ett genuint intresse för utvecklingsfrågor. Verksamhetsområdet är Södra och Norra Norrland och placeringen anpassas till din bostadsort och där vi har kontor.

Du har gedigen erfarenhet av arbetsrätt och lönebildning och du trivs i förhandlarrollen. Erfarenhet av avtalen inom byggbranschen är starkt meriterande. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom HR eller juridik, eller har utbildning och erfarenhet som bedöms som likvärdig.

Vi erbjuder dig ett mycket självständigt, omväxlande och intressant arbete i en dynamisk organisation. Ingen dag är den andra lik och du ställs ständigt inför nya utmaningar och spännande möten med människor.

Är du intresserad? Skicka in din skriftliga ansökan i form av CV och personligt brev till HR@sverigesbyggindustrier.se. Märk din ansökan med ”LOA koordinator”. Urval sker löpande.

För frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta 

skriv ut
epost
Share
skriv ut