Studentuppsatser

Studentuppsatser

På den här sidan har vi samlat en del studentuppsatser på temat bostäder.

Nyheter
2018-03-19

En hållbar stad är där människor vill jobba och bo

"Hållbart byggande syftar till att skapa en miljö där helheten hänger ihop, där människor både vill jobba och bo och där de med lätthet tar sig däremellan."
På den visionen bygger Catharina Elmsäter Svärd, vd för Sveriges Byggindustrier, sitt uppdrag. Läs intervjun i tematidningen Infrastruktur 

Läs mer
2018-03-16

Sveriges Byggindustrier: Nej till investeringsstöd

Regeringen höjer investeringsstödet för hyresrätter. Enligt bostadsminister Peter Eriksson (MP) blir resultatet fler bostäder i storstäderna. Men byggindustrin är fortsatt kritisk till subventioner.
- Trösklarna till den första bostaden är för höga. De blir inte lägre av att staten kastar pengar över byggföretagen. Den dysfunktionella bostadsmarknaden kräver i stället riktade stöd till kapitalsvaga grupper, säger Björn Wellhagen, näringspolitisk chef, Sveriges Byggindustrier. Läs mer

Läs mer
2018-03-01

Skärpt amorteringskrav sänker bostadsbyggandet

I dag införs det skärpta amorteringskrav som regeringen har fattat beslut om. Sveriges Byggindustrier menar att det är mycket olyckligt att det införs i ett läge där bostadsmarknaden redan håller på att kylas av.
- Det skärpta amorteringskravet kommer att sänka bostadsbyggandet och göra det svårare för kapitalsvaga grupper att hitta en bostad. Det drabbar inte minst de unga, säger Anna Broman, bostadspolitisk expert på Sveriges Byggindustrier.

Läs mer
Nyhetsarkiv
skriv ut

KONTAKT

Björn Wellhagen, näringspolitisk chef
ansvarig bostadsfrågor

Lars Redtzer, ansvarig infrastruktur

Sofie Wilhelmsson, skatteexpert


MER INFORMATION


Filtrera Regionvis
Norra norrland Södra norrland Mellan Öst /vast Syd

TWITTER