Ny Povelgrupp på gång i Gävle - Årets Innovation  - ctl00_cph1_imgMain
Årets Innovation 2014. Dimitry Gorlov och Björn Svennenfors från InfoBric AB tog emot priset på den högtidliga utdelningen den 21 april (Kenneth Johansson kunde inte närvara). De övriga nominerade; Fredrik Runius (till vänster) och Camilla Persson Lidgren (till höger) flankerar vinnarna tillsammans med VD Ruben Aronsson och Thomas Helmersson från SBUF styrelse.
Forskning & Utveckling 2015-04-29

Årets Innovation

Till Årets Innovation 2014 har SBUF utsett utvecklingsprojektet Maskinkontroll - För säkrare byggarbetsplatser. Vinnaren av innovationspriset har konkurrerat med över hundra slutförda utvecklingsprojekt, vilket finansierats av Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond, SBUF. 

Prisutdelningen har skett vid en högtidlig tillställning den 21 april på Ingenjörsvetenskapsakademien. Vinnaren av utmärkelsen och titeln Årets innovation 2014 har gått till projektledaren Kenneth Johansson, InfoBric AB för projektet ”Maskinkontroll – För säkrare arbetsplatser”. 

Motiveringen till Årets Innovation 2014 lyder:

Ett riskmoment på byggarbetsplatsen är att maskiner framförs eller används av personal utan erforderlig behörighet eller utbildning.
Projektet har utvecklat ett system som förhindrar att personal använder maskiner som de saknar behörighet för. Varje maskin har en elektronisk startspärr som kommunicerar med en central databas där maskinbehörigheter hanteras. Maskinbehörigheten är kopplad till det individuella ID06-kortet.
Projektet ger möjligheter till förbättrad arbetsmiljö och högre säkerhet på byggarbetsplatsen. Systemet är ett effektivt hjälpmedel till stor nytta för bygg- och installationsföretagen.

Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond, SBUF, har delat ut det årliga innovationspriset ”Årets Innovation” till bästa utvecklingsprojekt inom bygg, installation eller anläggning. Priset instiftades 2003 i samband med SBUFs 20-årsjubileum och består av ett stipendium på 50 000 kronor samt diplom till projektledaren.

skriv ut
epost
Share
skriv ut