Kvalitet & Ledarskap

Povel – BI:s verktyg för lönsam verksamhetsstyrning

Povel är ett branschanpassat ledningssystem för alla typer av byggföretag, såväl små som stora. Systemet är uppbyggt enligt byggprocessen och hjälper företagen att jobba effektivt med verksamhetsledning.

Många byggföretag har idag svårt att hantera verksamhetsstyrning på ett systematiskt sätt. Olika ledningssystem och standardkraven i ISO upplevs ibland som svåra att förstå, är inte anpassade till verksamheten och sättet att arbeta. Många saknar också ett system som tar ett samlat grepp över hela verksamheten; ett så kallat verksamhetsledningssystem. Därför har vi utvecklat Povel.

Povel innehåller styrverktyg för i första hand kvalitet, miljö och arbetsmiljö och fokuserar inte bara på krav utan även på att hitta förbättringsmöjligheterna i företaget. Povel ska också stimulera till lönsam företagsutveckling och höja branschens anseende.

Grundtanken bakom Povel är att

  • skapa ordning och reda,
  • integrera de olika systemen i företaget,
  • möta krav och förväntningar från kunder, samhälle, medarbetare och företag,
  • stimulera till ökad arbetsberedning/planering,
  • arbeta systematiskt med ständiga förbättringar,
  • skapa ett enkelt men ändå heltäckande verktyg.

Mer information finns på Povels hemsida www.sverigesbyggindustrier.se/povel

Nyheter
2014-08-29

MentorBygg kickar igång

Starten för mentorsprogrammet MentorBygg 2014 gick i går av stapeln i Stockholm. De 28 adepterna fick då träffa sina mentorer för första gången.

Läs mer
2014-08-20

Povelföretaget KBAB klarar två ISO certifikat

Povelföretaget KBAB (Kungsbacka Byggnads AB) gick under 2013 Povels introduktionsprogram. KBAB är ett Kungsbacka baserat byggföretag, med cirka 30 anställda som utför allt från mindre projekt till större entreprenader. 

Läs mer
2014-06-13

RO-gruppen har Poveldiplomerat sina fem bolag

RO-gruppen gick sin företagsinterna Povelintroduktion mellan mars 2012 och oktober 2013. Under maj och juni genomfördes Povelrevision hos RO-gruppens fem bolag, både centralt på företaget men också genom platsbesök ute på arbetsplatserna för att se att systemet fungerade i praktiken. 

Läs mer

MER INFORMATION

povel_logo_100.jpg
www.sverigesbyggindustrier.se/povel

Detta är Povel - folder (pdf)

KONTAKT

Peter Schyum, Affärsområdeschef Verksamhetsledning

Filtrera Regionvis
Norra norrland Södra norrland Mellan Öst /vast Syd

TWITTER